L’impacte humà en el medi ambient

PAISATGE D'APRENENTATGE

Durant aquest confinament, els alumnes de 6é de Primària  han treballat l’impacte humà en el medi ambient mitjançant un paisatge d’aprenentatge , tenint en compte les intel·ligències múltiples i la taxonomia de Bloom.

 

  1. Comencem amb un veig, pense, em pregunte: una bona manera d’adonar-se de la quantitat d’objectes que rebutgem i que fins i tot  li poden donar una segona vida, reutilitzant-los.

2. A la següent activitat, van fer un collage de com les persones modifiquem el medi ambient. Van demostrar ser uns autèntics artistes!

3. Després de la visualització d’un vídeo sobre Serven Suzuki, van reflexionar sobre si estaven d’acord en el seu discurs o pel contrari ells hagueren fet un altre diferent.

4. En l’activitat 4, van crear una història acompanyada de música on el tema principal va ser els problemes del medi ambient com la desforestació, la contaminació o el canvi climàtic.

5. Per a continuar amb l’aprenentatge per a la millora del medi ambient, organitzàrem per videoconferència un debat sobre diferents qüestions com: Ja que fa calor abans del normal …Creus que el canvi climàtic ens beneficia en el temps?
Va ser molt interessant escoltar diferents opinions.

6. Van realitzar una rutina de pensament: Color, símbol i imatge. Van investigar sobre diferents maneres de cuidar el medi ambient.

7. Per a anar acabant la unitat, va ser important recopilar tota la informació treballada en un mapa conceptual.

8. Gràcies al COVID-19 i romandre tant de temps a casa han aparegut  articles que ens informen de la baixada de la contaminació en grans ciutats i fins i tot s’han acostat dofins als canals de Venècia.
Han llegit un article, han subratllat les principals idees i han creat sis titolars.

I per a finalitzar la nostra aventura per aconseguir prendre conciència ecològica en la societat amb la importància de reciclar i no contaminar, han elaborat una revista on es recull  tot l’aprés durant el tema.

«Vivim a la Terra como si tinguerem un altra on anar»

Terry Swearingen, activista ambiental estadounidense, ganadora del Premio Goldman, el «Nobel» del medio ambiente.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *